torsdag 6 augusti 2009

Stor-Loppans Fynd!Detta är med all säkerhet en tvättäkta Vindelälva! Denna kommer med stolthet att pryda vårt loppishus!


Jordklotet är inte alltid så stort!Förr i tiden, långt bort från datorer och mobiler, kan det vara något att drömma sig bort till? Jag tror det...


Håll i hatten! Denna spektakulära vas fångade mitt intresse. Ingen aning om vem som tillverkat den - den är dock tung! I min fantasi kan man även använda den som vinkaraff.


Mysiga, pluffsiga och plyschiga! Vackra inredningsdetaljer. Kanske jag måste behålla dem?


Dessa två flickor ropade i kör: "Lämna oss inte här! Ta med oss hem!". Ja, vad ska man säga? Leende guldbruna ögon så blå kan de aldrig mer bli.. Dessa två unga damer finns inom snar framtid att adoptera hos Vindelälvornas Loppis.


Skira, slingriga och absolut underbara! Nostalgivarning här, vår farmor hade sådana koppar - åtminstone liknande. För er som inte druckit kaffe ur skira och vida koppar - smaka! Lovar att det blir en kulinarisk smakupplevelse.
Uppsala-Ekebys "Ruter". Uppläggningsfat samt djuptallrik.


Det sägs att vi äter lika mycket med ögat. Därmed sagt är det även viktigt vad vi äter på. Varför inte låta sig smakas på en Gabriel, Stavanger, Rörstrand eller Uppsala-Ekeby tallrik? Toppa detta med att låta dig inmundigas via bestick av bakelit.
Tjolitan hambo, vad har vi här då? Jo, två skålar på fot - polskt konstglas från Krosno. Otroligt vackra. Den lilla skålen är Skruf. Den vita skålen är såld!Detta troll fick mitt hjärta att slå ett extra slag - av nostalgi. Vår mormor hade ett sådant troll. Fult, charmigt eller vackert? Allt ligger i betraktarens öga. Han har i allafall goda, pliriga och nyfikna ögon! I bakgrunden skymtas några kuddar - så coola!
Wow! Det går inte att förneka att många av 50-talets formgivare var fantastiska! Detta fat är tillverkat i Tyskland.
Plastic Fantastic! Det går inte motstå dessa ljuvliga tingestar. De fullkomligt hoppade ner i väskan och tvingade mig betala. Jag knorrade inte vidare mycket över detta... Kolla in katten till höger! Lömsk, galen, busig eller bara helt outstanding!1 kommentar:

  1. Kan inte fatta hur mycket fina grejor ni har!!. Blir ytterst lappsjuk och vill hem och rota på loppisar.... kramar U

    SvaraRadera