onsdag 22 december 2010

Ett personligare hem

Ibland kan det hända att man får presenter och ibland händer det att dessa presenter inte riktigt passar ihop med dig och din personlighet. Här har jag valt ut saker som man antingen kan göra om eller hitta nya användningsområden för!


Souvenirer brukar alltid vara populärt att ge bort. Denna hängare med kyrkmotiv kanske alla inte är så glada över att ha hängandes på väggen. Men det finurliga är att du kan byta ut motivet till något helt annat. Så varför inte en bild på din favoritperson, en liten tygbit eller ett kort på dig själv!


Denna elektroniska väggkandelaber var så himla ful men trots det köpte jag den ändå för några år sedan. Efter min senaste flytt får den numera agera lampa/smyckeshängare i min walk-in-closet. Fiffigt eller hur?!


Bonbonjärer och småaskar kan lätt kännas plottriga. Ställ dem tillsammans och förvara diverse i dem. I dessa bor det ringar, gamla broscher och halsband. Det är mycket roligare att använda smycken om de bor i fina förvaringar!


Porslinsfigurer i alla dess former kan lätt kännas "oldschool". För att förändra detta (om man nu vill ha kvar dem) är att placera dem på ett udda och oväntat ställe. När jag någonsin får upp mina lådboxar på väggen kommer mina figuriner att bli ett blickfång. Bild kommer när jag har fått tummen ur och spikat ihop och tapetserat boxarna.


Förut förstod jag inte charmen med dessa grytlappar men nu tycker jag att de är ack så roliga! På loppisar och auktioner kan man ofta köpa detta hantverk för ingenting och användningsområdena är ofantliga. T.ex. kan du sy ihop flera till ett överkast, kuddfodral eller varför inte sätta in i en ram och vips har du en installation till köket. Just av grytlappar har vi en plan till loppisen till sommaren, ni som följer bloggen eller besöker oss, ska få se vad älvorna har hittat på!

3 kommentarer:

  1. Vilka kul alternativa användningsområden!

    SvaraRadera
  2. Jätteroliga tips, fler sådana vill jag ha! =)

    SvaraRadera
  3. Tackar! Fler kommer, så håll utkik:)

    SvaraRadera