måndag 17 januari 2011

Kreativitet=harmoni!

Nu när man är lagom halvtrött på sitt vanliga jobb så brukar vi älvor hitta på nya kreativa idéer och pyssel till loppan. Tummetott, retrogrodor, smycken och väskor är några av våra påhitt men nu till våren har vi ännu fler och större planer som sätter vår kreativitet på spel! För att pyssla och skapa krävs det material och nedan är det några inspirationsbilder!
De som känner att inspirationen tryter, leta fram färgsprakande tyger och klipp loss!


Här är en ögonblicksbild hur det ser ut i ett av våra skåpar. Kanske känner någon igen att ibland så sparas och samlas det saker för det eventuellt är bra att ha. Många av dessa tyger hamnar i butiken eftersom vi har inte plats för allt hemma. Den som spar den har är visserligen sant men det är trevligt att kunna röra på sig där hemma med:)


Här är också ett tips för vad man kan använda gamla vinställ till. Vi har det som tapetställ. Här samsas mönster från Pip Studios, Marimekko och Josef Frank och användningsområdena är många. En av oss har gjort en lapptäckesvägg, skokartonger blir finfina med nya omslag och de omtalade boxarna som ska upp på väggarna ska få en baksida av dessa. 


Ja, samlandet har gått överstyr:) Men det är bara helt fantastiskt att vara i pysselrummet och bara andas in all färg. Ljusterapi i all ära men ett rum fyllt med tyg och garn toppar nog nästan energistapeln!


För ca 2 år sedan var vi på en auktion där 2 samlande systrars hem (hm, låter onekligen som kan hända framöver hos oss med!) gick under klubban och de hade mängder med virkgarn. Den historien slutade med att vi har garn för all evighet både till oss själva och på loppan.

Till alla pysslare där ute, fram med sax, lim, garn, nålar, stickor, tavlor och kartonger, för här ska det pysslas!

2 kommentarer:

  1. Känner så väl igen mig, dags att rotera lite med tygerna. Det är bra att kunna stänga dörren ibland.

    SvaraRadera
  2. Det nya användningsområdet av vinstället var ju himla smart!

    SvaraRadera