torsdag 27 januari 2011

Tema: Shabby Chic och några snuskiga kaniner

Januari månad börjar gå mot sitt slut. Dagarna har blivit längre och människor börjar sakta men säkert tina fram ur sina grottor. Storhelgerna är förbi och vardagens lunk har tagit över. Något som inte är över och ALDRIG kommer att gå över är fyndjakten på saker, grejer, ting och allsköns ditten och datten. För loppis och antikfolket spelar det ingen roll vilken månad det är! Visst det finns bättre och sämre månader och sommarens bravader brukar vintern få svårt att nå upp till. Vi Vindelälvor har gjort som ekorrarna, samlat och samlat. Därför kan vi erbjuda Er våra kunder och gelikar ett stor utbud av just "ditten och datten".

 För alla Shabby Chic fantaster: här kommer lite inspiration och en fingervisning om vad vi kommer att ha till försäljning .

Väl mött och Fridens Liljor!



 MÅNDAGENS tröghet kanske infaller då middagen ska lagas. De flesta av oss är som katten Gustav, vi gillar inte måndagar. Tänk då att få plocka fram denna lilla skapelse och låta den pryda bordet. Vi gillar tanken att duka med vackra saker då vardagen känns trög. Tänd ett ljus, förgyll tillvaron och garanterat kommer det en morgondag!


"Fyll mig med randiga polkagrisar och jag ska vara dig evigt trogen", ropar denna skapelse från Lindshammars Glasbruk!


En gammal harmonika som väcker minnen till liv. En morfar som spelade av hjärtans lust och som fick mormodern att gå i taket! Detta munspel är spelbart men förtjänar att gå i pension. Det trivs nog bäst att pryda en plats vid exempelvis en pigtittare som återspeglar dess skönhet.


 Det finns otaliga burkar, skålar, byttor samt krus hos oss Vindelälvorna. Här ovan visar ett urplock av blommor och pippifåglar som sammanhållande tema. Vackra blomster och fågelsång är en naturens gåva! 



Här finns inga ord som kan göra rättvisa till detta otroliga fat på fot. Bilden får tala för sig själv. Kolla in handtagen med änglahuvuden.  Shabby Chic så det skriker om det!


En bild till! Åhhh så vackert!


Här finnes tre vänner av nysilver som har en härlig platina. Vi älvor tycker inte att man ska putsa alltför ivrigt. Charmen liksom försvinner. Platinan minner om en flydd tid. Vännerna här har varit med ett tag. Väldigt ståtliga!


Oppsalanta, vad har vi här då? Ett stycke gammal härlig spegel med två silverplätterade ljusstakar av modernt datum. "Spegel spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast är".Himla tur att detta är en handspegel!


Går det ha för många vackra små skålar? Svaret är ett rungande NEJ! Denna i pressglas. Perfekt för nötter eller smycken?


Här presenteras under allra största tystnad: en spelande ishink! Det är en liten speldosa i locket som bjuder på en särdeles vacker liten plingande melodi. Har aldrig sett något liknande. Ja, den är underbar!


Blandad kompott av smått och gott. 


Uppnosig giraff. Gullig på sitt vis. Fast vi visste inte att giraffer hade sådan där svans! Konstnärens fria tolkning? 


" Jag är tung och inte putsad på många år!" 


Nämen oj då! Vad har vi här? Ja, de gör väl det som kaniner tycker om allra mest! Denna kitschiga sak är en av 80-talets varianter på salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar