fredag 14 januari 2011

Shabby Chic!

Först började vi med ett bord med shabby chic, förra året blev det nästan ett helt rum och frågan är om vi ska fortsätta utöka det rummet. Shabby chic i all sin ära men vi tycker att man kan använda dessa saker oavsett inredningsstil. För de som vill ha lite annorlunda väggprydnader passar dessa sirliga väggljusstakar som hand i handsken!


För er som inte har bäddat ner i lakan och örngott med handvirkade spetsar och brodyr, gå genast och införskaffa dessa underbara bäddset. Gammeldags lakan i bomull går knappt att slita ut och man sover som en kunglighet!


För det lantliga köket har vi olika köksredskap, väldigt charmiga och absolut användbara!


Här är det tre olika ljusstakar, en från svenskt tenn, en i pressglas och en kitchvariant. Framför dessa ligger två olika sockerskedar i nysilver.


En kund berättade förra året att hon använder gräddsnipor när hon har gäster. Var och en får varsin gräddsnipa med sås. Väldigt påhittigt! Vi brukar använda portionsaskfat till att servera bordssalt eller andra kryddor.


Nu när det är ett antal månader kvar tills sommar, så tilltalar blommor i alla former oss Vindelälvor. Här är det en tillbringare i plast och en assiett i porslin som passar utmärkt till kakor eller till frukostsmörgåsen.

2 kommentarer:

  1. Den typen av shabby chic som ni visar gillar jag också. Vi har bara sånt på landet. Jag springer runt som en iller och fyndar på loppisarna. För närvarande är det pressglas som gäller. Det är ju så snyggt att duka med!!!!! Särskilt utomhus på sommaren.

    SvaraRadera
  2. Pressglas är en favorit hos oss med! Speciellt det som är färgat! Vi har lite rosa assietter med ett underbart mönster som ska fotas och ut på bloggen:)

    SvaraRadera