tisdag 1 februari 2011

Att sälja eller att inte sälja?

Att vara samlare innebär säkert olika saker beroende på vilken samlare som man frågar.  För vår del handlar det om: vi gillar fina saker, många saker och att köpa saker.  Vi surfade in på Wikipedia för att se vad som sades om samlande. Det roligaste är bl.a. detta som står nedan. 

Här nedan följer några olika kriterier som används av olika samlare:
 • Har man tre exemplar av något är man en samlare, har man åtta så är det en mani. 
 • Man har fler exemplar av ett föremål än vad man har egentlig användning för.
 • Man registerför sina föremål och försöker komplettera med exemplar man saknar.
 • Man betraktar sin samling som just en samling ( Från Wikipedia)

Så det är bara att konstatera vi är maniska samlare som har för många föremål än vad vi har användning för. Vi tar bilder och försöker ständigt hitta delar till våra "udda" serviser som vi har på loppan. Och självklart vi ser vår samling som en himla stor och härlig samling. Nedan kan ni se exempel på hur detta kan arta sig i våra hem:) Plåtburkar - de två understa kommer från Svea Choklad och de används bara för prydnad hemma. De andra två är engelska fabrikat. Underbara men är just nu bara ögonprydnad i ett pysselrum. 


Lite mer plåtburkar men det tar emot att sälja iväg dessa, någon som känner igen sig ute i samlar-Sverige? Som ständiga bi-liggare bredvid, så finns tyger, färgglada tyger som vi lovar är mer än 8 till antalet:) Manin är konstaterad!


Detta har blivit en ny sak som ramlar ner i korgen. Varje gång vi hittar ryska dockor så följer de med oss hem!


Fina tygtryck och bonader har fått komma upp på hedersplats. Här är det inramade exemplar t.ex. av Bibbi Swahn och Ilse Roempkes "promenad".


Dessa har en av lopporna haft i sin ägo under ett antal år, förpackningen har flyttats mellan olika orter och lägenheter men i år åker dessa bakelitbestick i orginalförpackning till Vindelälvorna.


Det skär i hjärtat men det måste rensas i tygförråden! Detta tygstycke ligger just nu i att-sälja-högen men samlarhjärtat skriker:)

Vi skulle vilja lägga till ett kriterium för samlare: Samlare anser det särskilt svårt att sälja iväg sina hopsamlade saker :) Men som tur är så hittar alla våra saker som är till försäljning nya samlare som tar väl hand om dem!


7 kommentarer:

 1. Ni kan väl länka om ni ska Tradera tyger ?

  SvaraRadera
 2. Gila: Absolut! Det kommer vi att göra!

  SvaraRadera
 3. Den blå burken med fjärilar är ju helt underbar! Vilken härlig loppis ni har! Skulle så gärna vilja åka dit, men det är såååååå långt från Orust....

  SvaraRadera
 4. Marie: Du får ta en norrlandssemester i år, det finns många utmärkta loppisar här :)

  SvaraRadera
 5. Jag har lika svårt att sälja, era tygbonader är så fina plåtburkarna underbar.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Jag hittade just till er blogg och här finns massa fint att se på. :) Jag undrar om den röda plåtburken med blommor på locket är till salu i er loppis?? Jag hade en sådan som barn att ha mina bokmärken i men den blev tyvärr utrensad och slängd vid någn flytt för länge sedan, :(

  Mvh Anna annajennymarina@hotmail.com

  SvaraRadera
 7. Oj, vad jag känner igen mig i er.... Har massor av burkar och klurar på om jag ska ta tag i mig själv och lägga ut lite på Tradera....

  SvaraRadera